Seilbåtutstillingen

CB 365

Seilmagasinet omtale

CB 365 er konstruert for å være en rask og letthåndterlig turseiler som aspirerer til regattaseiling for de ivrigste. Dem har den ikke skuffet. CB 365 har gjort seg meget godt bemerket på regattabanen. Båten, som Carl Beyer har tegnet, har en bratt baug; og under vannlinjen er forskipet forholdsvis flatt og kjølen har en bulb med vinger. Dessuten er båten en lettvekter i forhold til størrelsen. Skroget alene veier bare 600 kilo.

Finishen under dekk er god, og innredningsløsningen er relativt tradisjonell. Byssa i L-form har det meste, og ståhøyden er gode 190 cm. Toalettet godt med albuerom og benkeplass, og det byr på et eget garderoberom til våteklær. Salongen gir plass for et hyggelig gjestelag der den omkranser salongbordet midtskips.

Carl Beyer forteller at han har hatt VO60-båtene i tankene da han tegnet CB 365. Det betyr at han ønsket å gi båten maksimal stabilitet. Vantene er trukket ut til relingen, hvilket betyr at man har kunnet gå ned i tykkelse på masten – og derved spare vekt.

Da Nicanders Båtvarv overtok produksjonen i 2002 tok de fatt i en del detaljer, som de endret og oppgraderte. Visuelt byr årets modell på fire liggende ventiler i overbygget, mens den tidligere hadde to karakteristiske ovale ventiler i akterkant.

Skrog og dekk bygges i sandwich og bunnstokker, stringers, motorfundament og mastefot inngår i en enhet som løper fra for til akter og som bidrar til å ta oppkrefter og gi skroget stivhet.

Pris

Alle spesifikasjoner og priser er innhentet fra produsent eller norsk importør. Det varierer hva som inngår i standard båtpris. Prisene er oppgitt i norske kroner inklusive merverdiavgift.

Priser for 2011 oppgitt i annen valuta fra produsent/importør er omregnet fra disse kursene:  1 Euro = NOK 8,00, 100 SEK = NOK 85, 100 DKK = NOK 108, 1 USD = NOK 6,00, 1 GBP = NOK 9,40.